zondag 31 oktober 2010

Hergebruik

 Eerste culturele woensdag van blok 2


Duurzaamheid - hergebruik

Afval van een week
Ik heb de afval gesorteerd op de vloeibaarheid. Beginnen met alles vat is drinkbaar bijvoorbeeld sap. En eindigen met alles wat is hard.


Alles afval in een groot berg.

Sorteren

Mijn groepje verzamelde verschillende dopjes.


Uiteindelijk hebben we van al die dopjes lamp gemaakt.

  







vrijdag 22 oktober 2010

Eerste culturele woensdag

Eerste culturele woensdag…….

08-09-2010 – Utecht – BKV

Barrières…

Het is begin van het blok.
Je bent nieuwsgierig want je weet niet wat gaat je doen.

We werden in groepjes verdeelt. Altijd spannend want je weet niet met wie kom je in een groepje.

De opdracht was dat we moesten een barrière bedenken en in centrum van Utrecht uitvoeren.

Wij hadden verschillende ideeën maar we zijn gekozen voor touwtje springen.
Het werkte als barrière op twee manieren. Eerste als een “hek” waar moeste je omlopen. En tweede was mentaal, als mensen mee wilde doen.
Iedereen vond leuk en grappig. Ze bleven zelfs voor een tijd om te kijken. Maar toen we vroegen om mee te doen plotseling gebeurt iets en ze durfden niet meer. Natuurlijk waren er ook mensen die wel durfde mee te doen. Er waren ook mensen die gewoon door liep.



dinsdag 19 oktober 2010

culturele woensdag - 6

De laatste culturele woensdag van blok 1......

13.10.2010. - Utrecht - BKV

Woord - fantasie

We hebben weer in groepjes gewerkt.
Ons woord was fantasie.
We hebben de fantasie van andere en die van ons gebruikt.
Eerst hebben we op school gekeken waar kunnen we fantasie van andere vinden. Op onze school is dat niet moeilijk. Je moet alleen goed rond kijken.
We hebben de worden die op de muren, deuren, stoelen en tafels zijn opgeschreven, gebruikt. Dat is de fantasie van anderen.
Dan hebben we van die worden een zien gemaakt.
"Vandaag trekken we alles eruit."
Dat is onze fantasie.
Daarna zijn we naar de Leidsche rijn geweest en daar hebben we alles er uit getrokken.


vrijdag 15 oktober 2010

Beeld hal werk

"Deze kunst heeft maar een ding dat het geheel aan elkaar verbindt. Het bezet haar plaats en gebruikt haar materiaal in het ruimtelijke. Het is beeldhouwkunst. Tegenwoordig wordt er nog maar spaarzaam gehouwen en wordt hiernaast verzameld, gegoten, gelast, geplakt, gesmolten, getie-wrapt, gesneden, genaaid, geknipt, gesleuteld, geschilderd, gekrabd, gegroeid, gespannen, weggehaald, toegevoegd en gebouwd. Dat gebeurt al velen jaren. Kunstenaars zijn niet gebonden aan een medium, een materiaal of een manier, wat deze werken echter nog wel verbindt is de plaats die zij innemen.
Hoe en waarom zij dit doen is aan u om te bepalen. Nu zij zo dicht bij elkaar staan kunnen al de verschillende invullingen heel direct worden ervaren en vergeleken. Samen vormen zij een indrukwekkend geheel, maar daar binnen zijn zij alleen.  U kunt niet op de plaats staan waar het werk van Henk Visch ligt, maar u moet daarentegen op de plaats staan waar Job Koelewijn zijn werk neerzet, om het te kunnen zien. U zult ook  om Krijn de Koning heen moeten, maar u kunt onder Zoro Feigl door. Bij Rob Voerman kunt u naar binnen en bij Floris Bovee wordt u buitengesloten."

Ik denk dat de concept van de tentoonstelling is kunstenaars op één lijn.

"Proberen inzicht te geven in het hedendaagse gebruik van het ruimtelijke laat gek genoeg meer ruimte over voor de even waardevolle en veel verder uiteenlopende gevolgen van al de afzonderlijke werken.
Tussen hen staat u, in het midden dat door u zelf wordt bepaald. In het midden laten wij dan ook wat u er van zou moeten denken, er is geen andere boodschap dan degene die u zelf meeneemt. Wij hopen wel dat die net iets anders van vorm is als u deze hal weer verlaat."

Ze hebben de werk van hedendaagse kunstenaars in één ruimte geplaatst om te laten zien waar zijn zij mee bezig. Wat is hun idee. Hoe pakken ze dat aan. Wat maken ze eigenlijk.
Het is best wel veel werken in een kleine ruimte. Waar je ook kijkt je ziet de werk van iemand. Werk die je aanspreekt en ook werk waar je gewoon langs loopt. Sommige werken waren simpel maar interessant en andere juist te veel. Ik vond dat te veel. Er zijn werken die te druk waren. Te veel hetzelfde er op.

Ik vind het idee zelf “hedendaagse kunstenaars op één plek” leuk. Je kan goed zien waar zijn zij mee bezig. En je hebt met één een beeld over die kunstenaar. Een beeld die je kan zelf verder gebruiken.



Stedelijk museum Amsterdam

Nieuwe ingang - oude museum...

Ik heb verschillende gedachtes over de Nieuwe ingang.
Ik vind het heel mooie, strak, modern, open. Maar ik vind ook dat die niet bij de oude museum past. De museum is klassiek en de nieuwe ingang is te modern, te anders. Het lijkt dat die is opgeplakt. Maar ik denk dat veel mensen op bezoek zal gaan. Mensen die nieuwsgierig zijn, studenten en andere architecten, toeristen en ook nog veel andere mensen, want het blijft toch een indrukwekkende architectuur.

Ik heb ook nog een filmpje gevonden waar is duidelijk zien wat komt er staan en hoe die zal er uitzien.
http://www.youtube.com/watch?v=PFCOaHZghFE











Tentoonstelling...

Er was twee tentoonstelling die ik heb gezien. De ene was "Taking place" en de andere "Monumentalisme".

Taking place:

Monumentalisme:




De nieuwe kerk Amsterdam


De Nieuwe Kerk Amsterdam.....
Van buiten ziet die best wel gewoon uit. Als een kerk.
Als je naar binnen loopt dan zie je de grote stelling en je denkt wouw...
Om naar boven te komen moet je de trap op. De smalle trap waarbij je denkt niet omlaag kijken, niet los laten, niet omvallen.
Als je eenmaal boven bent dan heb je gevoel dat je groot bent. En dat klopt niet. Het hoort niet zo. Het is net als een gewone huis. Maar dat komt door die lage plafon. Of beter zeggen, omdat je zo hoog staat. En dat is anders dan alle andere keren dat je in een kerk bent. In de kerk is de plafon altijd hoog. Je loopt altijd met je hooft naar boven. En plotseling kijkt je naar beneden. Je ziet de bovenkant van alle dingen die in de kerk staat. Bijvoorbeeld: de orgel stond recht voor je en meestaal moet je omhoog kijken.



Om weer naar beneden te komen moet je weer die smalle trap nemen die nog enger uitzien dan als je naar boven gaat. Beneden heb je weer andere gevoel. Je bent weer klein. Je moet weer naar boven kijken. Je voelt de massa die boven je hoofd staat. Je bent weer in de kerk.